[...] małych ilościach. Niektóre ksantyny mają właściwości zbliżone do kofeiny, inne - do teobrominy i teophyliny. Naukowcy z Instytutu Higieny w Hamburgu w Niemczech badali zawartość kofeiny w Mate. Odkryli oni, że jest jej tak mało, że nie może ona być głównym aktywnym składnikiem. Mateina stymuluje centralny układ nerwowy, ale w [...]
Macie tu maila który mi pszysłali z Ovopolu: Witam serdecznie W nawiazaniu do Pana e-maila przesylam nastepujace informacje: Bialko sproszkowane mozna rozrabiac z mlekiem, jogurtem, "Kubusiem". Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza [...]
Maca – roślina o szczególnych właściwościach odżywczych i adaptogennych – należy do grupy środków o charakterze żywności energetyzującej. Maca (Lepidium meyenii) jest jadalnym korzeniem rośliny rosnącej na stromych nieużytkach szczytów Andów w Peru w strefie Puna na wysokości 3800–4500 metrów. Rdzenni mieszkańcy Peru [...]
[...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]
Zielona herbata zawiera przede wszystkim alkaloidy purynowe i katechiny. Do tych pierwszych zaliczamy: kofeinę, teofilinę i teobrominę. Zawartość głównego alkaloidu - kofeiny w suchej masie liści wynosi 1,5 - 4,5%. Katechniny to związki polifenolowe z grupy flawonoidów. W zielonej herbacie stwierdzamy 4 główne katechiny: epikatechinę (EC), [...]
[...] przyswajany. Gdy spożywamy mleko krowie dochodzi do niekorzystnych procesów w naszym organizmie, następuje zmiana kwasowości, mówiąc prosto organizm ulega zakwaszeniu. Duża zawartość węglowodanów w mleku kobiety, powoduje, że jest słodkie i dzieci je chętnie piją, natomiast mleko krowie jest często odrzucane. Dosładza się je wtedy, dodając do [...]
[...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]
[...] nadającą mu piekące właściwości. Występuje ona w ilości od 0 do 1,5%. Wartość pieprzu określa się w tzw. jednostkach gorąca. Generalnie im ostrzejszy pieprz tym większa zawartość kapsaicyny. Inne składniki pieprzu to wit. C i E oraz karotenoidy. cayenne a odchudzanie: pieprz cayenne to jedna z najlepszych i najpopularniejszych roślin o [...]
[...] wchłanianiu, preparat skuteczniej poprawia ogólny bilans azotowy organizmu i przyczynia się do znacznego przyrostu siły i beztłuszczowej masy mięśniowej. Dodatkowo wysoka zawartość glutaminy, aminokwasów siarkowych oraz bioaktywnych peptydów wykazuje działanie immunostymulujące oraz wzmaga obronę antyutleniającą komórek co zapewnia organizmowi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
zerknij no ozzy, dziś lece po taki tran do uzupełnienia O3, pewnie zjadałbym go z 5-10ml, ale ma bardzo dużo witaminy A i D, nie będą szkodziły takie dawki? Skład Składniki: olej z wątroby dorsza, naturalny aromat cytrynowy. Zawartość składników w 2,5 ml tranu: Witamina A 800 µg 100%* Witamina D 5,0 µg 100%* Witamina E 2,4 mg 20%* EPA kwas [...]
[...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]
[...] - łatwej do rozpoznania już na pierwszy rzut oka. Mechanizm działania palenia tytoniu na skórę twarzy Na skutek przenikania do skóry substancji zawartych w dymie obniża się zawartość witamin A, C i E. Tymczasem te właśnie witaminy wśród rozlicznych zadań, jakie mają do spełnienia, chronią skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Bez [...]
[...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]
[...] Nie należy stosować z innymi produktami witaminowomineralnymi. Matki karmiące przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem. Ze względu na dużą zawartość wit. A nie stosować u kobiet w ciąży. Nie stosować produktu, jeżeli występuje nadwrażliwość na składniki produktu. Dawkowanie: Profilaktycznie dla kobiet i [...]
../Content/img/noimage.png Chciał bym przedstawić produkt z marki Hi Tec Nutrition który najbardziej przypadł mi do gusty..a mowa tu o Creasteronie.Jest to suplement o szerokim wachlarzu zastosowań, stosowałem go dłuższy czas i.. produkt jest naprawdę na medal, siła jak i masa poszła znacznie w górę..baa.. z tygodnia na tydzień notowałem progress [...]
[...] nie okołotreningowo! Jeśli nie pijesz carbo, to zjedz po treningu ziemniaki albo biały ryż. Jeśli chodzi o żółtka, to masz błędne pojęcie o nich. Zobacz co tracisz. To jest zawartość dla jednego żółtka. Witaminy A - 177ug D - 0,9ug E - 0,4ug B2 - 0,2mg B12 - 1ug Folacyna - 30ug Beta-karoten - 5,8ug Minerały - zawartość w jednym żółtku: Sód - [...]
[...] Nie uciekną witaminki do wody w garnku. Do warzyw trzeba spożywać zawsze odrobinę tłuszczu - tłuszcz jest potrzebny, aby organizm wchłonął witaminy (A, D, E). Jak najwyższa zawartość błonnika nie jest korzystna dla wszystkich - może powodować różne problemy z jelitami. Szczególnie jest to ważne, gdy ktoś zamierza nagle zmieniać swoją dietę na [...]
[...] glukozy, ze względu na niewielki indeks glikemiczny. Fruktoza w owocach również jest szkodliwa i może powodować objawy nietolerancji. Jednak uważa się, że ze względu na zawartość w owocach witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy i błonnika, działanie fruktozy podczas spożywania owoców nie jest takie szkodliwe. Nie zaleca się [...]
[...] ryb morskich, awokado, orzechów, Słodycze, które również wpływają na przyrost wagi, powinny być zastąpione słodkościami o większej wartości odżywczej (ze względu na zawartość witamin, soli mineralnych, potrzebnych do zdrowego przybrania na wadze) tj: gęste soki owocowe i warzywne, napoje mleczne, muesli, miód, orzechy, bakalie, suszone [...]